
کتاب اقتصاد کلان
توضیح کتاب :
کتاب حاضر که حاصل تجربه تدریس حدود ۴۰ دوره درس اقتصاد کلان (۱) و (۲) در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید بهشتی است و در تدوین آن از منابع زیادی استفاده شده بعنوان منبع درسی اقتصاد کلان (۱) و (۲) در سطح کارشناسی رشته اقتصاد نوشته شده است .
در این کتاب سعی شده است همه موضوعات به سه روش ریاضی، نموداری و توصیفی ارایه شود. قبل از اینکه الگوهای اقتصادی و نظریات مختلف کلان را مطرح کنیم شرایط تاریخی اقتصادی و فروض مبنایی آنها را بیان کرده ایم تا مجموعه مکاتب و نظریات کلان در ذهن دانشجویان بعنوان یک سیر تکاملی با مفهوم و گویا تداعی شود و قدرت تحلیل و استنباط آنها را افزایش دهد.
در این کتاب سعی شده برای توضیح مطالب حتی الامکان از شواهد تجربی مربوط به اقتصاد ایران استفاده شود و تحقق فروض و شرایط و موضوعیت بسیاری از نظریات در اقتصاد کشور مورد ارزیابی و نقد قرار گیرد که این ویژگی آنرا از بقیه کتب اقتصاد کلان متمایز می کند.
قبل از وارد شدن به موضوعات اصلی کلان ابتدا علت تأخیر اقتصاد کلان از سایر شاخه های نظری اقتصاد را توضیح داده ایم تا چشم انداز خوبی از این دانش در ذهن دانشجویان ترسیم شود و جایگاه اقتصاد کلان در مجموعه دانش اقتصاد به خوبی تبیین گردد.
قبل از ورود به مباحث اصلی کلان به بعضی موضوعات مقدماتی و نکات مهم دیگر نیز اشاره شده است. ترتیب موضوعات و فصول کتاب هم بر اساس ملاکها و هدف آموزشی تعیین شده است. بعد از بحث و بررسی در مورد حساب های ملی از منظر کلان و نظریه های شاخص قیمتی ابتدا الگوی ساده کینزی که بیشتر با شرایط رکود عمیق دهه ۱۹۳۰ سازگاری دارد ارایه شده است. سپس الگوی IS
- LM که برای دوره بعد از جنگ و دهه ۱۹۶۰ مناسب است را مطرح کرده ایم و بعد از آن الگوی عرضه و تقاضای کل را بعنوان یک الگوی کامل کلان توضیح داده ایم زیرا پس از اعمال نسخه های کینزی و از بین رفتن کمبود تقاضای مؤثر، این الگو در تحلیل های کلان موضوعیت یافت.